Hem » Böcker » Biografier » Malcolm X

Malcolm X

Artikelnamn: Malcolm X
290 kr

Beskrivning

Pulitzerbelönad biografi om Malcolm X, som utsågs till årets bästa bok av bland andra New York Times, New Yorker, The Nation, Publishers Weekly och Washington Post Malcolm X är en av den amerikanska 1900-talshistoriens mest kontroversiella, komplexa, och inflytelserika ikoner.

Manning Marables hyllade biografi har redan omformat bilden av landets kanske största förkämpe för social förändring och ger en levande skildring av ras- och klasskillnadernas USA. Malcolm X är det mest heltäckande verket om mannen bakom myten, fullmatad med nya uppgifter och chockerande avslöjanden. Berättelsen täcker Malcolms svåra uppväxt, följer spåret till hans föräldrar som var aktivister och Marcus Garvey-anhängare, leder vidare genom hans eget arbete med Nation of Islam och uppkomsten av den svarta nationalismen och kulminerar med tidigare okända uppgifter om mordet på honom.

Manning Marable var professor i afroamerikanska studier vid Columbia University. Han skrev femton böcker och tilldelades det prestigefulla Pulitzerpriset för sitt sista storverk, Malcolm X. 

Författare: Marable, Manning
Förlag: Leopard Förlag
Mediatyp: Storpocket
Utgivn. datum: 2016-01-04
Omfång: 715 Sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173436533

Andra varor från samma varugrupp

 • Johan Ehrenberg skriver personligt och politiskt om ETC:s 40-åriga historia. ...
  250 kr
 • Gösta Ekman är en av Sveriges mest kända och älskade skådespelare, pappa till...
  80 kr
 • Av Henning Mankell. Det här är en bok om hur mänskligheten levt och lever och...
  240 kr
 • I snart femtio år har Marie-Louise Ekman varit en betydelsefull personlighet ...
  289 kr